„Druga runda pregovora je završena. Nažalost još nema rezultata na koje je Ukrajina računala. Ima samo jedno rešenje a to je o organizovanju humanitarnih koridora“, napisao je na tviteru Mihailo Podoliak, član ukrajinske delegacije.

Pregovori su se odvijali u mestu Beloveškoj pušči na granici Belorusije i Ukrajine, navela je RIA Novosti pozivajući se na ministarstvo spoljnih poslova Belorusije.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoliak napisao je pred početak pregovora, na tviteru uz fotografiju delegacija za stolom: „Počeli smo pregovore s ruskim predstavnicima. Tačke na dnevnom redu su prekid vatre odmah, primirje i humanitarni koridori za evakuaciju civila iz gradova i sela koji su uništeni ili pod konstantnim granatiranjem.“
Zelenski pozvao Putina na direktne pregovore
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas ruskog kolegu Vladimira Putina na direktne pregovore o ratu u Ukrajini.
„Sedite za sto sa mnom, samo ne na 30 metara razdaljine“, rekao je Zelenski ironično aludirajući na na prošlomesečne razgovore Putina i predsednika Francuske Emanuela Makrona, kada su sedeli za veoma dugačkim stolom.