Predlog izmena tog zakona podnelo je 148 poslanika, a njime je predvidjeno da buduća vlada ima 25 resora, odnosno četiri više nego aktuelni kabinet premijerke Ane Brnabić.

U odnosu na aktuelnu vladu Srbije, u novoj vladi prema predlogu zakona umesto ministarstva prosvete nauke i tehološkog razvoja postojaće ministarstvo prosvete i ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Novo će, po predlogu, biti i ministarstvo za javna ulaganja, dok će umesto ministarstava kulture i informisanja, i trgovine, i turizma i telekomunikacija postojati ministarstvo kulture, ministarstvo informisanja i telekomunikacija, ministarstvo turizma i omladine i ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

U zakonskom predlogu objavljenom na sajtu parlamenta navedeno je da će postojati ministarstvo finansija, ministarstvo privrede, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ministarstvo zaštite životne sredine.

Tu su i ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministarstvo rudarstva i energetike, ministarstvo pravde i ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U predlogu su i ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo odbrane, ministarstvo spoljnih poslova i ministarstvo za evropske integracije.

Uz ministarstvo zdravlja tu su i ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo sporta, Ministarstvo za brigu o selu i ministarstvo za javna ulaganja.