Bivši odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) za radio Sto plus je istakao da ga je “nezadovoljstvo političkom scenom Sandžaka” navelo da osnuje sopstvenu političku partiju.

“Želimo da kandidujemo listu za lokalne izbore u Novom Pazaru za koju smatramo da može postati model i za ostale opštine i gradove u Sandžaku. Već duže vreme razgovaramo sa značajnim brojem ljudi u ovom gradu za koje smatramo da imaju kapacitete i potencijala da se bave društvenim problemima”, rekao je Zećirović.

Dodao je da se ovom pokretu priključila Inicijativa slobodnih građana (ISG), te da narednih dana očekuje i podršku “još nekih važnih ličnosti koje su prepoznatljive u gradu.

Osnivač Inicijative slobodnih građana (ISG) Aladin Paučinac rekao je da se ovoj listi priključuju sa jasnim uslovima i zahtevima, i da izlaze na izbore “kako bi pokazali da postoji i drugačiji pristup”.

“Ulazimo u novu fazu našeg delovanja, gde planiramo ostvariti veći uticaj na našu misiju u ovim uslovima. Ulazak u lokalni parlament predstavlja način da pristupimo informacijama i utičemo institucionalno na promene. Naš cilj je oslobođenje lokalnih institucija od uzurpacije, i ne vidimo saveznike među onima koji su u tome učestvovali”, naveo je Paučinac u svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook.

Građanski pokret Sandžaka će narednih dana nastaviti sa prikupljanjem potpisa podrške.