On je na konferneciji za novinare rekao da o životima građana Novog Pazara, ali i svim investicijama u gradu odlučuje predsednik države Aleksandar Vučić, te da su ovdašnji političari njegovi poslušnici koji „jedino brinu za svoju fotelju“.

„Naši politički akteri su podelili uloge pa jedni kod nas ovde glume vlast, a drugi opoziciju, a svi na jednoj adresi u Beogradu imaju šefa koji izdaje naređenja i rešava i razrešava sve projekte koji se tiču Novog Pazara i drugih sandžačkih opština“, rekao je Zećirović.

On je naveo da je GPS u nekoliko navrata pisanim putem obaveštavao političke aktere i ambasadore koji posećuju Novi Pazar da je gradonačelnik Nihat Biševac na tu funkciju nelegalno i nelegitimno izabran, jer su „lokalni izbori u decembra bili pokradeni“.

Zećirović je krtikovao i rad ministra turizma i omladine Huseina Memića, tvrdeći da je na poslednjoj sednici Skupštine grada samo „prodavao maglu“ dok je pričao kako je Sandžačka demokratska partija (SDP) ovom gradu „obezbedila velika novčana sredstva i imala epohalni učinak za vreme njegovog ministrovanja“.

Dodao je da su se u poslednje vreme vladajućim partijama u Novom Pazaru, u devastaciji društva, pridružile stranke koje glume opoziciju, te da je jedna od takvih i Stranka pravde i pomirenja (SPP) koja je nakon prvog protesta u Novom Pazaru „počela vidljivo da koči i okreće volan na drugu stranu“.

Zećirović navodi da je Novi Pazar jedino područje u Srbiji u kojem ne važe apsolutno nikakva pravila kao u ostatku države, te da je neophodno razgovarati o višemilionskim investicijama i potencijalu nezaposlene omladine, a ne o koncertu Dragane Mirković i „mercedesu“ režimske televizije.