Nakon Užica i Niša, Sombor je treći grad u kome je otvorena kancelarija stranke u osnivanju Zeleno–levi front – Ne damo Srbiju.

“Siguran sam da imamo velike šanse da u mnogim gradovima na narednim lokalnim izborima smenimo ovu vlast. Naša borba polazi od lokala, od običnih problema ljudi, mi smo uvek bili oni koje najviše zanima da li ima kanalizacije, kako ćemo da se prevezemo od kuće do posla, dakle obični problemi običnih ljudi”, kazao je predstavnik Pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Lazović je podsetio da je Pokret Ne davimo Beograd druga po veličini odbornička grupa u Skupštini Grada Beograda, sa oko 100.000 osvojenih glasova, a cilj je da se uspeh u Beogradu prenese i na druge sredine.

“Ne damo Srbiju nije poklič lažnog patriotizma onih koji se busaju u grudi kako bi pokazali da su veći od nekog drugog naroda. Ne. Najveći patriotizam je kada vi kažete: ja volim sve ljude, najveći patriotizam je da ne baciš kesu u reku već da je recikliraš. Ta vrsta patriotizma, ili bolje rečeno ljubavi koju želimo da probudimo kod svih nas je ono čime se mi bavimo. Na taj način ne damo Srbiju. Ne damo Srbiju lošim praksama i navikama”, poručio je Lazović.

“Pokrećemo kampanju za osnivanje odbora po Srbiji i prikupljanje potpisa za registrovanje političke stranke. Ljudima poručujemo da ne damo Srbiju, jer je vreme da gradove i opštine vratimo u ruke građana, da institucije vratimo građanima. Kada kažemo ne damo Srbiju znači da ćemo se boriti za zaštitu životne sredine, da ćemo se boriti za solidarno i pravedno društvo, da ćemo se boriti za to da više nema šerifa ni u jednoj opštini ili gradu”, kazao je narodni poslanik Zeleno-levog kluba Ne davimo Beograd Robert Kozma.

Na otvaranju kancelarije u Somboru obratila se i Marija Ćelić, koja će voditi somborsku kancelariju Zeleno-levog fronta – Ne damo Srbiju. Ona je poručila kako Sombor treba biti bezbedno mesto za sve građane Sombora, grad kome treba vratiti sjaj, funkcionalnost i lepotu.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *