On je dodao da ministarka nije učinila ništa da sprovede energetsku tranziciju i da se umesto na ruski gas gradjani greju na srpsku biomasu, da izoluju kuće i stanove i smanje potrošnju energije za pola.

„Vi ste uveli zamenu stolarije samo za povlašćene članove SNS-a, dok će ostali gradjani doći na red za 500 godina, koliko treba da bi se Vašim tempom zamenili svi dotrajali prozori u Srbiji. Vi ste odgovorni što ne koristimo energiju Sunca, vetra i što Vam je važniji profit stranih kompanija od dobrobiti gradjana koji žele čistu vodu i vazduh“, istakao je Zelenović.

Naglasio je još da Mihajlović i njeni stranački šefovi treba da objasne javnosti zašto je propao EPS i koliko je novca potrošeno na uvoz uglja u poslednje dve godine, zatim zašto je gorivo u Srbiji skuplje nego u Hrvatskoj za 20 odsto i kako gradjani da plate kubik ogrevnog drveta 100 evra.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je ranije da ekološki protest zbog miniranja planine Starice kod Majdanpeka, predstavlja „zloupotrebu rudarstva i ekologije u političke svrhe“.

„Radovi se izvode po nalogu inspekcije i uredno su prijavljeni“, navela je ministarka i dodala da se „radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom i nalogom inspektora“.