Zelenović je novinarima u Skupštini rekao da mu je prvo bilo interesantno to što je Vučić rekao, ali potom, kada je video reagovanje poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Djukanovića, odmah je shvatio da je to „besmisleno“.

Rekao je da će se poslanički klub „Moramo – Zajedno“ umesto time, baviti onim što su stvarni život i problemi ljudi.

Poslanik Aleksandar Jovanović – Ćuta je rekao novinarima da ima informaciju da je Vučić ideju za „srpski blok“ dobio od svog savetnika Tonija Blera, ali da ne može da kaže više o tome, te da bi novinari trebalo da pitaju Vučića.

Jovanović je ocenio da je to „ideja da se narod potpuno sludi“ i da vlast natera ljude „jedne protiv drugih“.

Rekao je da se to vidi i po „količni mržnje “ koju vlast „sipa preko svojih medija“, te naveo da on u tome neće da učestvuje.

Zelenović i Jovanović su ponovili podršku održavanju šetnje u okviru Europrajda, te naglasila značaj poštovanja elementarnih ljudskih prava i sloboda svih u državi.

Zelenović je rekao i da je „besmisleno i sramno za državu “ ako kaže da ne može da obezbedi šetnju u sklopu Europrajda .

„Ako mogu litije, kako ne može šetnja“, zapitao je on, te naveo da 17. septembra, za kada su organizatori Europrajda najavili štenju, svako ko podržava elementarna ljudska prava i slobode treba da bude na ulici.

Jovanović je najavio i da će u subotu, 3. septembra, u Beograd doći gradjani Majdanpeka, Bora i okolnih mesta koji se protive tome što jedna kineska kompanija minira planinu Staricu. Pozvao je gradjane Beograda da ih podrže na protestu u Beogradu koji će početi u 12.00 sati.

Kazao je da su Kinezi zasad odustali od miniranja Starice, te naveo da će gradjani i aktivisti učiniti sve da odbrane tu planinu kao što su i Staru planinu.