Trener atletskog kluba Novi Pazar Rifat Zilkić rekao je danas da će Amela Terzić i Jasmin Ljajić na dvoranskom Prvenstvu Balkana u Istanbulu nastupiti bez specijalnih priprema za takve uslove trčanja.

“Ne očekujem ništa spektakularno, ali nismo hteli da propustimo ovo takmičenje. Amela je čak imala i problem sa virusom, ali ona uvek može da se bori za medalju. Što se Ljajića tiče, on će prvi put trčati u dvorani i biće to značajno iskustvo za njega”, rekao je Zilkić radiju Sto plus.
 
On je ocenio da će Prvenstvo Balkana okupiti najbolje atletičare poluostrva i da većina njih želi da ispuni normu za Svetsko dvoransko prvenstvo, koje će se održati od 7. do 9. marta u poljskom Sopotu.
    
“Biće to skup odličnih atletičara, koji će pokušati da ispune kriterijume za nastup u Sopotu. Reprezentacija Srbije će nastupiti u gotovo najjačem sastavu, ali ćemo u trkačkim disciplinama imati bolje rezultate u dvorani tek kad dobijemo adekvatne uslove za treniranje. Sada se nešto radi na tom planu”, kazao je Zilkić.

U reprezentaciji Srbije nastupiće i bacač kugle iz Sjenice Asmir Kolašinac, koji je prošlog vikenda u Novom Sadu daljinom od 20,61 metara dospeo na osmo mesto svetske rang liste za 2014. godinu.

Prvenstvo Balkana u dvorani održaće se 22. februara u istanbulskoj Atakoj areni, sportskoj dvorani specijalizovanoj za atletiku.

M. Minić