Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić priprema se u Ulcinju za nastup na Evropskom kros prvenstvu u Bugarskoj, a trener Rifar Zilkić je rekao da će ta 21-godišnja Novopazarka do početka decembra pokušati da popravi fizičku pripremljenost.

“Ovde smo maksimalno posvećeni treningu. Cilj je da Amela popravi formu, jer je na predstojećem takmičenju očekuje jaka konkurencija kod mlađih seniorki i ekstremno teška staza”, rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Osim Terzićeve, na crnogorskom primorju se u poslednja tri dana spremaju i Jasmin Ljajić, Muamer Hasanović i pionir Elzan Bibić.

“Hasanović i Bibić, koji je otkrovenje sezone, imaju veliku ulogu u sparingu. Tu je i Ljajić, naš najbolji srednjeprugaš”, kazao je Zilkić.

Planirano je da novopazarski atletičari ostanu u Ulcinju do 5. decembra.
 
“Radimo po nešto skraćenom programu, nismo imali mnogo vremena za ozbiljnije pripreme, ali verujem da će Terzićeva i ovog puta dati maksimum”, rekao je Zilkić.

Amela Terzić je na prošlogodišnjem Evropskom kros prvenstvu u Beogradu bila drugoplasirana u kategoriji mlađih seniorki, a kao juniorka je na tri kontinentalna šampionata osvojila zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.
          
Evropsko prvenstvu u krosu održaće se 14. decembra u bugarskom gradu Samokovu.

M. Minić