Živković je, komentarišući proglašenje pobede opozicije na gradskim izborima u Nišu, kazao agenciji Beta da bi pobeda bila ubedljivija da nije bilo bojkota dela opozicije.

“Iako je ostvarena tesna pobeda, Niš će ponovo postati svetionik demokratije i normalnog života u Srbiji”, rekao je nekadašnji gradonačelnik Niša i premijer Srbije.

Po njegovim rečima, dr Dragan Milić čija je grupa građana osvojila oko 25 odsto glasova, sigurno neće sarađivati sa strankama koje su do sada bile na vlasti u Nišu.

“Ako vlast pokuša da prekroji izbornu volju građana, Nišlije će sigurno odbraniti svoje glasove. Poražavajuće je što je u Nišu bilo bojkot opozicije, jer da su samo ćutali i bili deo opozicione liste, pobeda u Nišu bi bila najmanje za pet odsto ubedljivija nego što je sada. Da deo opozicije nije doneo kretensku odluku da bojkotuje izbore, pobeda bi bila ostvarena u još najmanje pet gradova”, rekao je Živković.

Predstavnici koalicije “Biramo Niš”, GG “Dr Dragan Milić” i koalicije NADA, večeras su proglasili izbornu pobedu u Nišu.

Pobedu je proglasila i lista “Aleksandar Vučić – Niš sutra”, koji su kazali da sa Ruskom strankom mogu da formiraju vlast u tom gradu.