“Aleksandar Šapić svoju nesposobnost da reši probleme grada Beograda, čiji je bio gradonačelnik, a sada kao predsednik Privremenog organa, pokušava da sakrije šireći mržnju i praveći nove podele. To je praksa koju je demonstrirao tokom svog političkog delovanja, ali se čini da mu je agresija sada jedina preostala alatka”, stoji u saopštenju ZLF.

Ocenjuje se da revizija istorije koju Šapić koristi kao osnovni politički program ne može da sakrije nesposobno, aljkavo i korumpirano vođenje Beograda.

“Šapić je tokom celog svog mandata više puta javno širio mržnju i nasilje prema različitim marginalizovanim grupama kao što su Romi, ali i prema kulturi i kulturnoj baštini našeg grada. Kuća cveća se nalazi u sastavu Muzeja Jugoslavije, koji svake godine privlači veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva”, naveli su iz ZLF.

Beogradski odbor te stranke poručio je Šapiću da “novo deljenje revizionističkih lekcija iz istorije i pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema građana i građanki Beograda neće proći”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *