Na tribini je izraženo uverenje i u pobedu opozicije na narednim izborima u toj opšitini u kojoj je pri kraju mandat vlasti koalicije oko Srpske napredne stranke.

Ukazano je i da je opštii Stari grad ubedljivo većinski opredeljena za opozciju, te ukazano i da je sadašnja vladajuća garnitura došla na vlast na izborima koje je opozicija bojkotovala.

Predstavnica te stranke Sabina Kerić je navela niz primera za loše rad aktuelne opštinske vlasti uključujući i primer lokalnog “zelenog bulevara” koji se raspada, te ukazala da gradjani i ne znaju našta odlazi novac iz opštinskog bužeta.

Kako je kazala, sve što se radi u toj opštini ličin na improvizaciju, i to “ne opštine nego mesne zajednice”.

“Mi koji živimo u toj opštini treba da probamo da uradimo nešto za opštinu i da je, za početak bar očistimo jer sve je gore i gore”, kazala je ona.

Kopredsednik ZLF Radomir Lazović je kazao da je politika te stranka da se ljudi okupljaju, da nastupaju zajedno i da se bore za bolje sutra.

Moramo, kako je naveo, napraviti zajednicu zasnovanu na znanju, poverenju i želji da sutra bude svima bolje “i da tako odgovorimo na agresiju i mržnju”.

“Ovde će sigurno doći do promena jer je ovo opština koja je jasno rekla da ne želi vlast SNS”, kazao je on.