„Nismo videli zvaničana odgovor, videli smo to po novinama ali znate šta, možda je ta odluka po nekom pravu ali nikako nije ni po zdravoj logici ni po pravdi“, rekla je ona za televiziju Prva.

Mihajlović je podsetila da je resorno ministarstvo predalo Tužilaštvu za organizovani kriminal tu krivičnu prijavu zato što Grčića, kako je kazala, smatramo, kao generalnog direktora, „vrlo odgovornim“ za situaciju koja se dešavala u EPS- u svih ovih godina“.

„On je bio prvo direktor rudarskog kopa, pa je onda bio generalni driektor EPS -a i mi danas plaćamo ove milijarde, verujte, jednim delom zbog jako lošeg upravlja EPS i to ne kaže Zorana, to kaže Fiskalni savet, to kažu svi sada“, rekla je ona.

Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, i odbačena je krivična prijava protiv njega, saznaje list Nova.

„U obrazloženju odluke se navodi da se zbog nesavesnih radnji, koje Ministarstvo energetike u svojoj prijavi pripisuje Grčiću, već vode postupci protiv njegovih potčinjenih službenika, kao i da ne postoje dokazi da je on bio njihov saučesnik – samo generalni direktor“, piše Nova, preneo je portal Nova. rs.