Žujović je agenciji Beta kazao da je njegova lista odbila poziv SNS-a za razgovore o formiranju vlasti na Starom gradu i da će na svim opštinama gde su prešli cenzus biti opozicija naprednjacima.

“Samo ne znam kako su Zeleno-levi front i Radomir Lazović mogli da se nadaju koaliciji s Bastaćem kada se iz aviona videlo da će on participirati u vlasti sa SNS-om. Odakle Bastaću novac za veoma skupu predizbornu kampanju koju je imao? Lazoviću bi bilo moralnije da je ušao u pregovore sa SNS-om nego s Bastaćem koji je promenio nekoliko stranaka. Žao mi je rabljenja imena, jer Bastać i njegova ekipa sigurno nisu ‘čuvari’ Starog grada”, rekao je Žujović.

Ocenio je da se koalicija “Biramo Beograd” u predizbornoj kampanji pokazala naivnom i zlom.

“Ružne strele su upućivali i ka našoj listi. Mnogo ih je žuljalo kada se pojavi neko treći, ko je nekontrolisan i nepotkupljiv. Mnogo energije su usmerili protiv nas, umesto da su se fokusirali na rešavanje problema u sopstvenim redovima”, kazao je Žujović.

Naveo je da bi sve opozicione stranke i pokreti trebalo da krenu u borbu za osvajanje vlasti u svim beogradskim opštinama i na nivou Grada.

“Jedna opština ne znači ništa. Ovo je kraj početka svrgavanja SNS-a i izbacivanja iz glava tog najvećeg zla u zemlji. Sva opozicija u narednom periodu do sledećih izbora bi trebalo da nastupa s mnogo više mudrosti, hrabrosti, međusobnog uvažavanja i koordinacije”, rekao je Žujović.

Nosilac liste “Čuvari Starog grada” Marko Bastać rekao je prošle nedelje da pregovara sa svim odbornicima i da im je dostavljen dokument s programskim načelima.

“Uputio sam svim odbornicima 11 tačaka programskih načela i čekam da se izjasne”, kazao je on.

Prethodno je agenciji Beta rekao da ne pregovara sa SNS-om.

Prema izveštaju Izborne komisije o rezultatima glasanja za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad održanih. 2. juna, najviše glasova osvojila je koalicija stranaka okupljenih oko liste “Biramo Stari grad-Radomir Lazović”.

Ta lista je osvojila 37,01 odsto, odnosno 23 mandata.

Lista “Aleksandar Vučić-Stari Grad sutra” je osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat.

Lista “Čuvari Starog Grada-Marko Bastać” osvojila je 16,35 odsto glasova, odnosno 10 mandata, a po jedan mandat osvojile su liste “Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović” s 3,16 odsto glasova i “Narodna lista” koja je osvojila 3,12 odsto glasova.

Na izbore za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad izašlo je 23.693, od ukupno 53.510 građana, koliko je upisano u birački spisak.

Na izborima za Skupštinu grada Beograda, lista “Aleksandar Vučić-Beograd sutra” osvojila je 387.326 glasova (52,77 odsto) i 64 mandata, dok je lista “Savo Manojlović-Kreni promeni” dobila 129.868 glasova (17,69) i 21 mandat.

Lista “Dobrica Veselinović-Miloš Pavlović-Biramo Beograd” osvojila 89.430 glasova (12,18 odsto) i 14 mandata, a “Mi snaga naroda-Branimir Nestorović” 59.805 glasova (8,15) i deset mandata.

Ruska stranka osvojila je 8.509 glasova (1,16 odsto) i jedan mandat.

Iznad jedan odsto (1,16) dobila je i Grupa građana “Za zeleni Beograd–Dejan Žujović” s 8.485 glasova, ali bez osvojenog mandata.

Sve ostale liste dobile su manje od jedan odsto glasova.

Od 1.602.150 upisanih glasalo je 734.046 birača.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *