Zukorlić je novinarima, ispred zgrade Predsedništva, izjavio da zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Demokatskim savezom Hrvata u Vojvodini, nastavlja krupnim koracima da se zalaže za proces podizanja prava manjinskih naroda u Srbiji, kao i za velike infrastrukturne projekte, naročito u delovima Srbije gde žive ovi narodi.

“Zalažemo se za ravnomerni regionalni razvoj Srbije. Želja nam je da doprimesemo ne samo razvoju gradova i regiona odakle dolazimo – Novog Pazara, Sandžaka, Vojvodine, već i cele države Srbije, jer razvijena Srbija podrazumeva istovremeno razvijene sve njene krajeve”, rekao je Zukorlić.

Predsednik Demokatskog sveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, koji je bio ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kazao je da dosadašnje učešće predstavnika manjinskih naroda i postignuti rezultati otvaraju mogućnost da budu deo svih relevantih institucija u kojima se donose odluke.

“Predsednik je bio vrlo jasan, založiće se da nova vlada nastavi politiku inkluzivnog odnosa prema pripadnicima nacionalnih manjina i da se multikulturalnost u Srbiji odrazi i kad je u pitanju struktura nove vlade”, rekao je Žigmanov.

Izborna lista Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini osvojila je dva poslanička mandata na izborima održanim 17. decembra prošle godine.