On je u obraćanju okupljenim pristalicama rekao da je pobeda posvećena osnivaču te partije i pokojnom sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću.

“Sa naših 12 vijećnika nećemo moći samostalno da formiramo Vijeće, ali ćemo preostalim strankama ponuditi da formiramo novu većinu, da stavimo tačku na 32 godine mraka i diskriminacije. Vreme je, verujem i da drugi vijećnici neće imati srca da zbog jeftinih političkih poena produže vlast Vijeću koje ništa nije radilo kako treba decenijama”, rekao je.

Zukorlić je rekao da su u Novom Pazaru “vodili briljantnu kampanju”, ali da “jedna stranka, preko 50 direktora, robi 6.000 radnika”.

“I pored toga, mi smo uspeli da osvojimo prvo mesto u Sandžaku. A nastavnicima, medicinskim radnicima, privrednicima i ucenjenim radnicima kod privrednika poručujemo da smo krenuli ka njima da ih oslobodimo. Nastavljamo dok ne budemo imali preko 50 odsto glasova”, rekao je Zukorlić.

Nositeljka liste Stranke pravde i pomirenja Misala Pramenković kazala je da su Bošnjaci Sandžaka i Srbije pokazali da žele promene, da nisu zadovoljni načinom na koji je Vijeće vođeno prethodnih decenija i da žele zaokret.

“Pobeda liste SPP je pobeda slobode, dostojanstva i potvrda muftijinog puta i zalaganja za na polju nacionalnog interesa. Od 2010. godine nismo ni u jednom ciklusu trijumfovali, ali danas jesmo. Ovo je samo jedna etapa u našoj borbi”, poručila je ona.