On je na konferenciji za novinare rekao da je napad na Hamidovića, člana njegove stranke i osnivača Fejsbuk stranice “Sjeničke novine”, bio “organizovani pokušaj likvidacije od strane pripadnika narko grupe bliske Sandžačkoj demokratskoj partiji”.

“Kada se vrše ovakvi napadi, u gužvi, ispred žene i deteta, ne radi se samo o pokušaju likvidacije ili likvidaciji, već o organizovanom zastrašivanju i sprovođenju terora nad stanovništvom ili delom stanovništva. Ovo više nisu incidenti, ovo je organizovana kriminalna grupa koja je eksponent SDP-a”, poručio je Zukorlić.

Lider SPP kazao je da je o dešavanjima i kriminalu u Sandžaku više puta govorio u medijima i Skupštini Srbije, ali da više nema smisla da upozorava ili poziva državne organe da reaguju.

“Nema više smisla pozivati ministre, ne treba nam paradiranje Žandarmerije, nikoga više neću da pozivam, upozoravam ih poslednji put, ukoliko policija, tužilaštvo i sudstvo ne raskinu veze sa kriminalcima pozvaću narod da kupi oružje i brani se. Oni ih pomažu, ovakve likvidacije vrše oni koji znaju da su policija, tužioci i sudovi na njihovoj strani”, rekao je Zukorlić.

On je kazao da je “sistem bezbednosti u Sandžaku u raspadu i da se nalazimo na ivici potpunog haosa”, posle čega je pozvao državne organe da kažu da li mogu da se izbore sa organizovanim kriminalom ili da se narod sam brani.

Edin Hamidović (48) teško je ranjen u petak veče kada je, kako se sumnja, iz vozila u pokretu na njega pucao E.L. (27) koji je nakon toga pobegao.

Hamidović je pogođen sa četiri hica, u stomak, rame i nogu, a nakon ukazane pomoći u novopazarskoj Opštoj bolnici, transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu.

Kao povod za napad navodi se pisanje njegove Fejsbuk stranice zbog čega mu je ranije, kako je kazao Zukorlić, pretio otac napadača. Te pretnje su, dodao je Zukorlić, prijavljene policiji koja nije reagovala.