Zukorlić je na konferenciji za novinare ocenio da SPP sa SDA ima identičan stav (dve partije su se obavezale da neće praviti prepreke na putu uspostavljanja jedinstva islamskih zajednica (IZ) u Sandžaku), iako se u mnogo čemu dijametralno razlikuju.

Prema njegovim rečima, razlike po nekim stavovima nisu razlog da se sa SDA ne potpiše sporazum, kojim su sada muslimani korak bliže jedinstvu.

“To znači da su pitanja prava Bošnjaka, bosanski jezik, pitanje Islamske zajednice i pitanje Sandžaka, teme oko kojih možemo sarađivati, bez obzira da li je reč o saradnji sa SPP, SDA, SDP ili bilo kojom strankom iz Sandžaka”, pojasnio je.

Komentarišući stavove predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina o rešavanju kosovskog pitanja, Zukorlić je naglasio da, s tim u vezi, nema podudaranja.

“Imamo sporazum u delu političke saradnje, ali mi smo dve stranke, svaka ima svoju politiku za sebe i stavljanje znaka jednakosti je najblaže rečeno neozbiljno, tako da su ostali bezuspešni pokušaji SDP (Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića), Dveri, Zavetnika i sličnih stranaka”, rekao je Zukorlić.