On je u obraćanju pristalicama ispred stranačkih prostorija rekao da će SPP u Skupštini Srbije imati najmanje tri narodna poslanika.

Dodao je da će, prema trenutnim rezultatima, u Novom Pazaru imati 13 odbornika, te da sa opozicionom SDA Sandžaka i Građanskim pokretom Sandžaka mogu formirati većinu u lokalnom parlamentu.

“SPP je na ovim izborima preživela brojne udare, a zabeležili smo istorijski rezultat. Ovo je samo početak, pred nama su tek pobede, držite se oponenti”, rekao je Zukorlić.

Kandidat SPP za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek kazao je da je ponosan što su vodili “najlepšu, civilizovanu i afirmativnu kampanju”.

“Ovo je najveći rezultat koji je ikada ostvarila SPP u Novom Pazaru, preko 11.000 glasova. To je dokaz da rastemo i razvijamo se uprkos udarima sa različitih strana. Ne znam šta rivali slave kada ne mogu samostalno da formiraju većinu”, poručio je Đerlek.

Dodao je da su rezultati parlamentarnih izbora pokazali da je SPP “de fakto” najveća bošnjačka stranka u Srbiji i jedina koja raste.