On je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je većina duga te Opštine vraćena i da oni koji su “zaduživali narod, žele da se sada vrate na vlast i da tih pet i po miliona evra, koje smo vratili, ponovo zaduže”.

“Optužbe koje su iznete u medijima o navodnoj korupciji gde se spominje firma ‘Divlja rijeka’, ako tu ima nešto sporno, treba ovi u opoziciji da daju odgovor. Opština Sjenica je vraćala dug toj firmi koji je zadužen u vreme ove opozicije. Taj dug je napravila koalicija SDA – SDP u njihovom mandatu”, kazao je Zukorlić.

On je poručio da su zahvaljujući delovanju njegove partije pokrenuti mnogobrojni projekti i ulaganja na teritoriji opštine Sjenica.

“Ništa drugo da SPP nije postigla sem što se izborila da kroz opštinu Sjenica prođe autoput, pa to će biti dovoljna investicija”, ocenio je Zukorlić.

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je da političke tenzije tradicionalno rastu pred održavanje sednice Skupštine s ciljem da se “vlast obori po svaku cenu putem političkih korupcija i ucena i to od onih koji su ovaj narod zavili u crno svojim delovanjem”.

On je kazao da je stanje u javnim finansijama i preduzećima “bilo više nego katastrfalno”.

“Građani su sistematski potkradani kroz uskraćivanje usluga koje je opština bila dužna da im pruži”, zaključio je Mujagić.

Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) donelo je u nedelju odluku kojom je nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića isključilo iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”.

Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem, koji su najavili da će u lokalnom parlamentu delovati samostalno.

Oni su tada saopštili da je Nuhović smenjen jer je odbio da dodeli ugovor kompaniji “Divlja rijeka” u vlasništvu člana Opštinskog veća Nuradina Kurtovića zbog sukoba interesa, te da je na njegovo mesto postavljena osoba koja ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uskraćivanjem podrške tih petoro odbornika ugrožena je vladajuća većina, koju čine SPP, Srpska napredna stranka i Grupa građana “Bez diskriminacije”.