On je na društvenim mrežama naveo da je uzimanje uzoraka urađeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i da testiranje u Sarajevu i Hamburgu finansira porodica.

“Ono što jeste tačno da su u dokumentima Tužilaštva imali samo status posmatrača. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate. Razlog su ograničenost zakonskih regulativa Republike Srbije”, napisao je Zukorlić.

Dodao je da bi, po zakonima Srbije međunarodnim veštacima, bilo dozvoljeno samo u drugom stepenu da vrše uzimanje uzoraka.

“Mi kao porodica ne bi dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša”, istakao je Zukorlić.

On je osudio ponašanje “pojedinih internet medija koji donose zaključke i osude pre nego saslušaju sve relevantne strane”.

Radiju Sto plus je u istražnim organima ranije u toku dana nezvanično kazano da su u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka smrti Muamera Zukorlića međunarodni stručnjaci imali status posmatrača i da nisu uzimali uzorke za analizu.