On će biti član u odborima za spoljne poslove, za prava deteta, kao i u parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje.

Njegov partijski kolega Jahja Fehratović deo je odbora za obrazovanje, dok će biti zamenik člana u odborima za kulturu i informisanje i za prava deteta.

Treći narodni poslanik SPP, Zaim Redžepović izabran je za zamenika člana u odborima za ljudska i manjinska prava i parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Član Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac izabran je u odbore za ljudska i manjinska prava i za zdravlje i porodicu, dok će u odboru za obrazovanje imati funkciju zamenika člana.

Enis Imamović iz SDA Sandžaka je član skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine, a zamenik člana u odboru za zdravlje i porodicu. On je deo delegacije Skupštine Srbije u sklopu Parlamentarne skupštine procesa saradnje jugoistočne Evrope.

Selma Kučević je u odborima za zdravlje i porodicu i za prava deteta.

Trinaesti saziv Skupštine Srbije konstituisan je u ponedeljak, a za predsednika republičkog parlamenta izabran je član Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.