Njegovo telo ranije danas je ekshumirano iz groblja u selu Orlje po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, a na predlog Višeg tužilaštva koje sprovodi istragu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Ukopu u haremu Altun-alem džamije prisustvovali su članovi porodice, imami i vernici koji su izučili dove (uputili molitve).

Njegov sin Usame Zukorlić poručio je nakon ukopa da su “još jednom ispratili vođu”, kao i da su “njegovom smrću ostali jetimi (siročići)”.

“Tvojih 30 jetima neće odustati od tvog puta, koliko god bude bilo teško i na šta god naišli. Mi smo danas ovde, u ovom istorijskom trenutku, a zbog ovoga što se dešava ovih dana posledice će se osećati u narednih 100 godina”, kazao je Usame.

On je poručio da porodica ne zna uzrok smrti muftije, ali da znaju da je “svojim životom i delovanjem šehid”.

“Od danas, kako naš narod bude poneo bajrak muftije od toga će zavisiti da li će vrtoglavo napredovati ili strmoglavo propasi”, istakao je.

Ponovio je da je Muamer Zukorlić ukopan u haremu Altun-alem džamije kako bi se ispoštovala želja naroda koja je, kako je rekao, ispred želje porodice i roditelja.

Usame Zukorlić je početkom aprila u obraćanju javnosti izneo informacije da su analize dve inostrane laboratorije pokazale da postoji sumnja da je njegov otac otrovan.

Nalaze, uz krivičnu prijavu, je predao Republičkom javnom tužilaštvu koje je predmet predalo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru koje ga je zadužilo 11. aprila.

U sklopu istrage naložena je ekshumacija i obdukcija, čiji bi rezultati trebalo uskoro da budu poznati.

U čitav proces bili su uključeni i eksperti sudske medicine iz Beograda, Sarajeva i Hamburga.

Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.