Pošto je prethodno izjavio da pred izbore 21. juna nije imao zvanične informacije da epidemija nije zaustavljena, on je na pitanje Sto plus radija da li oseća ličnu odgovornost za pozivanje da se izađe na ponovljene izbore, odgovorio da je od države dobijao informacije kako je sprovođene izbora bezbedno.

„Priznaću da sam bio u moralnoj dilemi, ali na osnovu osećaja i nezvaničnih informacija, pošto su državni organi govorili da je sve u redu“, rekao je Zukorlić.

On je svoju odluku da se, pored toga što je i sam već bio bolestan, ide na ponovljene izbore, obrazložio stavom da bi u suprotnom Bošnjaci bili manje zastupljeni u Skupštini.

„Da smo se povukli, (sa ponovljenih izbora) samo bismo ojačali one koji su doveli u ovakvu situaciju. Dali bismo im dodatnu snagu da nas i dalje uništavaju“, rekao je Zukorlić.

On je rekao da je, imajući to u vidu, prevagnuo interes građana i da u političko-pravnom smislu ne postoji osnova da se moglo drugačije odlučiti.

„Osim toga, i dalje mislim da se najmanja zaraza mogla desiti u izbornom danu, naročito na ponovljenim izborima. To se desilo ranije na raznim okupljanjima i, priznajem, partijskim skupovima“, izjavio je Zukorlić.

I.Slezović