On je istakao da SPP ima “korektne odnose sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i želi da nastavi sve ono što su započeli u prethodnom mandatu i nešto novo značajno posebno za Sandžak”.

“Mi ćemo prihvatiti svaku ponudu koja će nam omogućiti da realizujemo program SPP”, rekao je Zukorlić, navodeći da su kontakti sa SNS stalni i da će se nastaviti.

Na pitanje o konkretnim rešenjima, on je odgovorio da se razgovaralo o brojnim opcijama o čemu će javnost u narednom periodu više znati, kao i da su zainteresovani “za pozicije kako po dubini, tako i u vrhu vlasti”.

“Princip naše stranke je da mi govorimo o konkretnim stvarima tek kad se dogovorimo i to bude u finišu”, rekao je Zukolić, navodeći da je razgovor sa Vučićem bio dug i konstruktivan.

Zukorlić je rekao, navodeći da je to bilo veoma upečatljivo, da im je Vučić preneo informaciju da se za Sandžak planiraju ozbiljni, konkretni projekti koji će doprineti dizanju standarda na tom prostoru.

“Ništa ne podiže standard kao što je autoput, budući aerodrom i veliki slični infrastrukturni projekti. Kao i kliničko bolnički centar i slično”, naglasio je Zukorlić.

Vučić je razgovorima sa predstavnicima manjinskih lista počeo konsultacije o formiranju nove vlade, a iako je bila pozvana, na sastanak sa predsednikom Srbije nije došla delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.