Predsednica BNV Misala Pramenković navela je da Kurban bajram predstavlja blagdan žrtve i odricanja od materijalne vrednosti, ali i radost zbog okupljanja i zajedništva, u ime i za ljubav Gospodara.

“Muslimani iz svih krajeva sveta na hadžu pokazuju da su ujedinjeni u obožavanju Stvoritelja svih stvorenja i odazivanju Njegovim zapovestima”, stoji u njenoj čestitki.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je islamskim vernicima da, podstaknuti međusobnim zbližavanjem i uzajamnim poštovanjem, praznične dane provedu u zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći.

“Neka bajramski dani budu podsticaj za očuvanje tradiocionalnog dobročinstva, lepu reč, prijateljski pruženu ruku, oprost i razumevanje”, poručio je Biševac.

Bajramske čestitke uputili su i njegov zamenik Vladimir Marinković, kao i predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović.

Jedan od dva najveća muslimanska praznika čestitali su i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, predsednici gradskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru Nikola Jolović i Dejan Kulundžić, kao i drugi zvaničnici.