Vučić je naveo da čvrsto veruje da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva bude nastavljen složni rad na razvoju zemlje, uz svest da jedino u istinskom zajedništvu “možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta”.

“Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih medjuverskih odnosa, svim islamskim vernicima od srca čestitam Ramazanski bajram”, poručio je Vučić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da je ovaj veliki praznik prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova.

“Duhovne vrednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva”, navodi se u čestitki premijerke.

Gradonačelnik Novog Pazara poželeo je vernicima da predstojeći Bajrm provedu u duhovnom miru, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

“Praznici nas podsećaju na radost okupljanja i darivanja. Neka vam ovaj Bajram ojača istinske vrednosti porodičnog okupljanja, međusobnog poštovanja i razumevanja”, poručio je Biševac.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić kazala je da se jačanjem međusobnog poverenja možem izgraditi sigurna i srećna budućnost za sve građane Sandžaka i šire.

“Danas kada se sve više negira naš nacionalni identitet, preti miru i prizivaju novi zločini i genocid, Bošnjaci svojim izraženim jedinstvom i međusobnim uvažavanjem moraju poslati jasnu poruku ko su, ko im pripada i kome pripadaju. Zato je važno da tolerancija, mir i zajedništvo ovlada u našim srcima i domovima, a poverenje i saradnja ojačaju veze između svih građana Sandžaka”, poručila je Curić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kazao je da Bajram vreme za radovanje.

“Ipak, u ovim danima radosti trebamo se setiti i pomoći one kojima je naša pomoć potrebna. Sadaka je oduvek bila najlepša osobina našeg naroda. Ta želja da se dobro koje imamo podeli sa drugima, to je naša veličina, to je naša snaga i to je naš garant prosperiteta”, stoji u čestitki osnivača Sandžačke demokratske partije.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao je da muslimani, nakon Ramazana, dočekuju dane u kojima proslavljaju uspeh kojim su dokazali da mogu nadjačati sebe i prizemne prohteve.

“U ovim danima, u skladu sa našom bošnjačkom tradicijom, trebamo se okrenuti jedni drugima, porodici, prijateljima i bliskim ljudima. Obilaziti jedni druge, širiti bratsku ljubav i insistirati na pomirenju, jer to su vrednosti kojima nas uče naša vera i tradicija”, poručio je Zukorlić.

Islamskim vernicima Bajram je čestitao i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin koji je ocenio da taj praznik donosi poruke mira i jedinstva i podseća na potrebu uvažavanja i tolerancije.

Povodom Ramazanskog bajrama čestitke su uputili i patrijarh SPC Porfirije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka pravde Maja Popović.

Praznik su čestitali i predsednica Skupštine Novog Pazara Amela Šemsović Halilović i zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković.