Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je građanima da su praznici lepa prilika da se učvrste međususedski odnosi.

“Radost koju donose praznici uvek je lepa prilika da, negujući tradiciju ovog kraja, učvrstimo dobre međususedske odnose, ljubav i poštovanje, jer nas vekovne vrednosti upućuju na međusobnu podršku”,navodi se u njegovoj čestitki.

Zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković poželeo je sveštenstvu, monaštvu i vernicima Novog Pazara da im praznik Hristovog vaskrsenja, donese mir, zdravlje, slogu, veru i nadu.

“Neka pravoslavna vera bude naš put u očuvanju porodice i negovanju neprolaznih vrednosti, praštanja, uzajamnog poštovanja i uvažavanja različitosti”, poručio je Marinković.

Predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović, je u svojoj čestitki sugrađane i prijatelje pravoslavne veroipsovesti podsetila da blagdani uvek donose novu radost,ljubav i nadu.

“Svojim sugrađanima i prijateljima pravoslavne vjeroispovijesti, čestitam predstojeći Uskrs uz želju da zajedno podsjećamo na neprolazne vrijednosti: toleranciju, solidarnost i poštovanje”, navodi se u čestitki predsednice Skupštine.

Srdačne čestitke svojim sugrađanima i prijateljima pravoslavne veroispovesti, povodom nastupajućeg Uskrsa uputili su i Gradski odbori Stranke slobode i pravde (SSP) i Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Pazaru.

“Neka ovaj najveći hrišćanski praznik koji podseća na mir, ljubav i toleranciju, donese u vaše domove zdravlje, blagostanje, ličnu i porodičnu radost”, navodi se u čestitki Stranke slobode i pravde.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Pazar Nikola Jolović uputio je čestitke svim pravoslavnim vernicima koji slave Vaskrs i poželeo da im praznična atmosfera ispuni srca toplinom i blagostanjem.