„Bez vladavine prava neće biti slobodnog i zdravog društva. Sva nastojanja za demokratski ili ekonomski razvoj nikada neće uspostaviti ni političku ni ekonomsku stabilnost sve dok pravo ne bude iznad svih“, rekao je Tomanović, u razgovoru za nedeljnik Vreme.

Kako je dodao, „svi moraju da se stave pod pravo, i država kao pravno lice, i nosioci vladavine, svi gradjani“.

„Glavni razlog našeg nesamostalnog tužilaštva u zavisnih sudova je izvršna vlast. Ponižavanjem tužilaštva i sudova, predstavnici izvršne vlasti postaju oni kod kojih se dolazi po rešenje ili spas“, naveo je Tomanović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji ne postoji mogućnost da se „tužilac mimo političke volje zainteresuje za bilo koju korupcionašku aferu unutar institucija“.

On je naveo i da je „centar moći u vaninstitucionalnoj maloj grupi, koja pokušava da čak i svoj model morala preslika na društvo“.

„Uopšteno govoreći, iznedrilo se patološko pravno ponašanje. Dakle, gledamo stvari koje su po svojoj pravnoj prirodi i toliko očigledno, apsolutno zabranjene. Orkestrirane kampanje u kojima nema granica nedozvoljenosti, od vredjanja, omalovažavanje, diskriminacije, diskvalifikacije, pretnji, laži, agresije, mržnje i tenzije postale su standard života“, rekao je Tomanović.

  //

Komentari (2)

 1. Dragan kaže:

  Koga ovaj farba? Gd to vlada pravo u današnjem svetu? Da nije možda u Americi? ili Britaniji?

  0
  0
 2. Bata kaže:

  U americi i u drugim zapadnim drzavama je isto tako totalan kapitalizam bogati vladaju i grabe pare a radni narod grca.

  0
  0

Comments are closed.