Američka glumica Andželina Džoli (Angelina Jolie), koja igra zlu vilu Grdanu u igranoj verziji “Uspavane lepotice”, kaže da nikada nije bila ljubitelj princeza iz Diznijevih filmova.

“Baš su dosadne”, izjavila je Džolijeva, koja igra u novoj, igranoj verziji “Uspavane lepotice” koju je, kao i istoimeni animirani klasik, producirala kompanija Dizni.

S druge strane, zla Grdana, koju Andželina Džoli tumači u novoj verzija, “kao da se odlično zabavlja”, rekla je ova glumica.

“Za netipične osobe, Grdana je neka vrsta antiheroja. I kada oseti da je vređaju, ili je neko povredi, ona kaže: ‘Dobro ‘ajde. Ti bi baš da se kačiš sa mnom? Pa, evo ti'”, dodala je glumica u intervjuu u kojem predstavlja svoju novu ulogu.

“Grdana” će imati primijeru 30. maja.

Andželina Džoli se u intervjuu osvrnula na kampanju filmskih zvezda na Kanskom festivalu radi oslobađanja nigerijskih devojčica koje je iz škole otela ekstremna islamistička grupa Boko haram.

“Moramo u poteru za članovima Boko harama, da ih pohapsimo, pa da se suoče sa pravdom”, rekla je Džolijeva, ali je ukazala da mediji ne treba da zapostave Siriju.

Povodom godisnjice svog podvrgavanja masektomiji obe dojke, rekla je da je “vrlo srećna što druge žene sada znaju da imaju taj izbor”.

Andželina Džoli se podvrgla ovom zahvatu zbog genetske mutacije koja značajno uvećava rizik od potencijalno smrtonosnog oblika raka dojke.

(Joel Ryan/Invision/AP Images)