Novoizabrana predsednica Sandžačkog odbora Azra Aličković rekla je novinarima da je u pitanju ogromna zbirka dokumenata u kojima su zabeležena sva kršenja ljudskih prava tokom devedestih, kao i politička suđenja i masovne torture.

„Zahvaljujući projektu koji je podržalo BNV i Grad Novi Pazar dokumentacija je arhiviranapo oblastima kršenja ljudskih prava, biće digitalizovana i predata na čuvanje Bošnjačkom nacionalnom vijeću“, rekla je Aličković.

Predsednica BNV-a Misala Pramenković istakla je da je dokumentacija koja im je poverena veoma važna i izuzetno značajna za Bošnjake.

„BNV je podržalo proces digitalizacije ove građe i ona će ubrzo biti dostupna svima onima kojima je potrebna za dalja istraživanja. Zahvaljujemo se Odboru što su odlučili da nama povere ovu građu na čuvanje“, navela je Pramenković.

Pramenković se zahvalila i dosadašnjoj predstavnici te organizacije civilnog društva Semihi Kačar koja je „dala veliki doprinos u očuvanju i afirmaciji ljudskih prava, smatrajući da smo kao društvo u obavezi da prepoznamo njen značaj u ovoj oblasti“.

Komentari (1)

  1. Otvorena diskriminacija says:

    Ima jos takve “gradje” gde se svakodnevno krse elementarna prava Bosnjaka u Srbiji i to na svakom koraku pa cak i u sportu gde se pazarski klubovi otvoreno diskriminisu u odnosu na klubove iz ostalih srpskih gradova, gde im se zabranjuju navijaci po pola takmicarske sezone ?!!

    1
    0

Comments are closed.