On je na konferenciji za novinare rekao da u prilog tome govore podaci da ni na jednom od 99 biračkih mesta nije bilo niti jedne primedbe, kao i da je ponovno brojanje glasova na 15 biračkih mesta pokazalo da nije bilo nikakvih značajnijih nepravilnosti koje bi mogle promeniti rezultat.

“Nema nikakve sumnje u pobedu SDP-a, ne znam šta je upitno. Pokazali smo političku otvorenost, ne sećam se da je ikad iko dopustio ovako nešto, da se preko trećine glasova ponovo pregleda i to trećine po izboru opozicije”, poručio je Bačevac.

Naveo je da će SDP vrlo brzo sa koalicionim partnerima formirati vlast.

Govoreći o jučerašnjem protestu Stranke pravde i pomirenja, SDA Sandžaka i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), Bačevac je kazao da je to jedan od tužnijih dana za građane Novog Pazara.

“Imali smo strašne scene na ulicama, divljanje i napad na policiju, jedan od predstavnika SPP je napao i udario policajca, a došlo je i do međusobnog sukoba simpatizera dve stranke. Protiv takvih nemilih scena se borimo 15 godina”, izjavio je on.

Bačevac je najavio i da će podneti pet krivičnih prijava zbog toga što je predstavnik GPS prilikom gostovanja na jednoj televiziji pokazao fotografije, kako je rekao, dobrih i časnih ljudi iz Novog Pazara dovodeći ih u vezu sa kriminalom.

“Dobre i časne ljude, koji nemaju nikakve veze sa lošim delom, koji nemaju ni prekršajnu prijavu optužio je za najveći kriminal i izjednačio sa ‘Belivukovom grupom’, koja ubija ljude i melje ih u mašinama”, naglasio je Bačevac.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo rizično organizovati gledanje utakmice isped zgrade Gradske uprave u vreme protestnog skupa opozicije, on je odgovorio da je to bilo mirno posmatranje meča.

“Bila je bitna utakmica za Novi Pazar, bili su naši simpatizeri. Brojni simpatizeri SDP-a su ranije doživljavali brutalnosti, upade u Grad, želeli smo da pokažemo da nećemo odustati od odbrane izbornih rezultata. Hvala bogu da nije došlo do ozbiljnih konflikata, policija je sprečila. Nadam se da će se smiriti situacija”, kazao je Bačevac.

Zahteve opozicije da se ponove izbori u Novom Pazaru ocenio je nepotrebnim uz opasku da su “prepisani sa beogradskih televizija”, a izjavu lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina da se lista SNS-SPS-SRS ne meša u “unutarbošnjački spor” nazvao neprikladnom i nekorektnom.

“Ne vidim da se Srbi mešaju. Mi smo dobili veliki broj srpskih glasova, ići ćemo u koaliciju sa SNS-om, Srbi su normalni žitelji ovog grada, interesuje ih u kakvom gradu će živeti”, zaključio je on.

Komentari (1)

  1. Senko says:

    Uzeo i jezik svojeg vlasnika Vucica. Isto kao vlasnik, i vlasnik kaze da su ovo bili najslobodniji izbori.

    1
    0

Comments are closed.