Baćićanin je na konferenciji za novinare rekao da su rezultati izbora pokazatelj da su one stranke koje nije zanimao rad Vijeća “u izborni proces uključile sve svoje kapacitete uz podršku srpske vlade i njenog režima”.

“Imajuću u vidu okolnosti i snagu propagande koja je bila usmerena protiv politike očuvanja integriteta i samostalnosti Vijeća oličene u politici naše liste, ali i manjih i većih opstrukcija izbornog procesa, smatramo da je ostvareni rezultat liste “Bošnjačko jedinstvo” zadovoljavajući“, naveo je Baćićanin.

Dodao je da će ta lista nastaviti da zastupa interese Bošnjaka u Vijeću.

“Mi ćemo i dalje u skladu sa ostvarenim rezultatima da radimo u Vijeću u interesu Bošnjaka Sandžaka, jer je očigledno da nijedna lista neće biti u stanju da samostalno rukovodi BNV“, kazao je Baćićanin.

Na pitanje novinara da li će ta lista ući u koaliciju sa listama Sandžačke demokratske partije i Stranke pravde i pomirenja, Baćićanin je rekao da je još uvek rano razmišljati o tome jer “rezultati još uvek nisu konačni“.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    Jes oni su krivi. E kad nam kazes javno koliko su bile plate vasim clanovima u vijecu koje mi porezima i taksama finansiramo ja cu glasat za vas….evo ako budu prosecne .

    1
    0

Comments are closed.