On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) ocenio da će se time steći uslovi za gasifikaciju ovog dela Srbije.

Bajatović je prikom posete Novom Pazaru u avgustu 2021. godine obećao da će gasovod Aleksandrovac – Brus – Raška – Novi Pazar – Tutin biti završen do kraja juna 2022. godine, kao i da bi u martu te godine mogla da počne izgradnja distributivne mreže u Novom Pazaru.

“To neće biti jednostavno, grad je dosta sabijen, ulice su uske i komplikovane, ali me raduje što postoje snimci svih instalacija. Uobičajeno vreme gasifikacije grada ove veličine je oko tri godine, prvo će se raditi magistrale od čelika do industrijske zone, toplane i velikih potrošača, a potom se prelazi na plastične vodove do individualnih potrošača”, izjavio je Bajatović.

On je istakao da će cena gasa u Novom Pazaru biti ista kao i u ostalim gradovima, a da će priključak na gasovodnu mrežu koštati 780 evra, uz mogućnost plaćanja na tri godine.

Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, godinu dana kasnije, najavila je da će gasovod Aleksandrovac – Novi Pazar – Tutin biti završen u martu 2023. godine.

Ona je prilikom obilaska radova na Kopaoniku rekla da Ministarstvo redovno prati kako teku radovi i da će to nastaviti da radi.

“Kada smo 28. februara obilazili radove na ovom gasovodu zatekli smo na gradilištu četiri radnika i nijednu mašinu, a danas je na terenu 195 radnika i više od 80 mašina. Tada je bilo zavareno 12 kilometara cevi, za godinu i po dana, a sada je zavareno 60 kilometara, a još 80 kilometara dopremljeno na trasu”, kazala je Mihajlović.

Razvodni gasovod od Aleksandrovca do Tutina dug je 116 kilometara, njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra i procene govore da će njegovim završetkom oko 30.000 domaćinstava biti priključeno na mrežu.