Grad Novi Pazar 19. aprila objavio je poziv za podnošenje ponuda za izvođenje četvorominutnog vatrometa sa tri pozicije sa krova zgrade lokalne samouprave i to kalibrom od 20 do 50 milimetara.

Na poziv, koji je trajao manje od jednog dana, podnete su dve ponude, od kojih je ona “Feniks pirotehnike” iz Beograda vredna 570.000 dinara (nešto manje od 5.000 evra) sa porezom na dodatu vrednost bila povoljnija.

Šef Odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Novog Pazara Sead Redžović ocenio je da je taj novac bilo bolje uručiti Centru za boravak dece sa posebnim potrebama ili Fondu za lečenje dece sa retkim bolestima.

“Njihova radost bi trajala mnogo duže nego što je trajao vatromet”, rekao je Redžović.

Predsednik GO SDA Sandžaka u Novom Pazaru Ahmedin Škrijelj kazao je da je trošenje “pet hiljada evra za pet minuta vrhunac bahatosti” i pokazatelj da vladajuća stranka želi da grad bude “poligon za ostvarenje njihovih političkih, ideoloških i finansijskih ciljeva”.

“Javnost ni danas ne zna ko je doneo odluku da se ne samo vatromet organizuje, već i koncert za koji ne znamo koliko je koštao. Potpuno je van pameti da u gradu koji ima najveći procenat nezaposlenih i najnižu prosečnu zaradu na nivou države, trošite novac na ovakve aktivnosti”, naveo je Škrijelj.

Samostalni odbornik u lokalnom parlamentu Edin Zećirović smatra da trošenje tolike količine novca odslikava populističku vlast koja raznim senzacijama, a usled sopstvene nemoći i nebrige za rešavanje problema, pokušava da stvori privid spokojnog života građana.

“Da ne govorimo o tome koliko je realnih problema – rupa moglo da se zakrpi sa tih 5.000 evra, koliko god to kome izgledalo malo ili mnogo. Kako sam mnogo puta i govorio, sistem lokalne samouprave je urušen i odluke ne donose službe i odeljenja već neodgovorni pojedinci. Zato imamo ovakve pojave”, poručio je Zećirović.

Korisnici društvenih mreža uglavnom kritikuju ovakvu odluku lokalne vlasti.

“I šta kažu, za Novu godinu nisu hteli ništa da prave. Kakvi su to licemeri”, jedan je od komentara.

Vatromet je ispaljen, 21. aprila, neposredno pre početka koncerta Aleksandre Prijović za koji još uvek nije poznato koliko je koštao i ko ga je platio.

 

 

Komentari (2)

 1. Mirsad says:

  Čudi me da Radio 100+ kao medijska kuća koja bi trebala da poštuje novinarske kodekse, nije za komentar i pojašnjenje pitala i Gradsku upravu?!

  …ili se to možda više ne radi – dovoljno je da ste protiv vlasti i automatski je “istina na vašoj strani”…

  1
  2
 2. Mirsad 2 says:

  Vatromet, koji je ispaljen povodom Ramazanskog bajrama, koštao je 570.000 dinara i plaćen je iz budžeta Novog Pazara, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave.

  a vi kako ste?

  2
  0

Comments are closed.