“To je činjenica, dobili smo podršku svih, od Gradske uprave, političkih partija, medija, svi su pomogli i sve smo uradili zajedno. Osetio sam veliku podršku ovog naroda, to je ostavilo najveći utisak na mene i trudili smo se da je uzvratimo”, poručio je on na oproštajnom druženju sa novinarima.

Bašol, koji će karijeru nastaviti u Ankari, kao šef jednog od odeljenja Ministarstva spoljnih poslova, kazao je da se u Sandžaku osećao kao kod kuće jer je kultura veoma slična turskoj.

Dodaje da žali što zbog obaveza nije naučio jezik, a od nezavršenih, a započetih projekata izdvaja otvaranje obdaništa u Novom Pazaru i turskog kulturnog centra u Prijepolju.

“Obišao sam svaki deo teritorije koju sam pokrivao. Srbija ulaže u saobraćajnice, to je bio veliki problem ovde i mislim da je napravljen pomak. Nadam se da će u narednih nekoliko godina situacija biti znatno bolja”, naveo je Bašol.

On je prethodnih dana obišao i razgovara sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, političkih partija i javnih ustanova.

Dvogodišnji mandat ističe mu 15. septembra.

Komentari (1)

  1. jusuf says:

    Veliki smo ti hair videli, i tebi i Turskoj. Sta kaze gradonacelnik jesmo li jos “most saradnje” izmedju Turske i Srbije? Preko mozsta sve prolazi a na mostu nista ne ostaje.Znas li konzule koliko su milijardi dolara za 30 godina pazarski trgovci ostavili u Turskoj?Jel imao neko od politicara to da ti kaze, i da te pita sto ne vratiste deo? Sto ne otvoriste jednu fabriku?

    2
    0

Comments are closed.