Bertolini je nakon zajedničkog sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave kazao da je iznenađen prisustvom velikog broja mladih što je, kako je kazao, “danas u Srbiji izuzetno”.

“Diskutovali smo o temama zaštite životne sredine, zdravstvene zaštite i prosvete koje su jako važne teme i sve je moguće realizovati kada imate mlade ljude u gradu i upravo zato podržavamo borbu protiv migracija van ovih prostora. Ovaj grad predstvalja dobar primer u tom smislu i treba da radi više kako bi napravio nova radna mesta”, kazao je Bertolini.

Na pitanje radija Sto plus da li EU planira podršku izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda u Novom Pazaru, Bertolini je odgovorio da je to bila jedna od tema razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave.

“Rekli su nam da će to biti predmet kineske investicije. Onda smo promenili temu i pričali o komunalnom otpadu, o njegovom prikupljanju i separaciji i to je potencijalno nama jako interesantna tema”, rekao je Bertoliini.

Predsednica Skupštine Anela Šemsović kazala je da su predstavnici lokalne samouprave ukazali na prioritete i prednosti grada za privlačenje novih investicija i saradnju.

“U nama sigurno mogu da vide ozbiljne partnere za saradnju. Nekada nije dovoljno imati sredstva ukoliko sa druge strane nema ko da isprati i podrži ono što se od nas očekuje”, navela je Šemsović.

Bertolini je, pored Novog Pazara, boravio u Sjenici i Užicu, a planirana je i poseta Raški.

Komentari (1)

  1. Mirza says:

    Lokalna samouprava obezbedjuje radna mesta ali u opstini i lokalnim preduzecima, tovari na ledja gradjana svoje glasace. Kako nam rece predsednik prilikom zadnje posete, “opstina je prebukirana, koliko god da posaljemo para , nista”. Randa na ledjima gradjana kupuje glasace, a ulice, trotoari, kanalizacija, i ostali projekti neka sacekaju.

    0
    0

Comments are closed.