Ta zdravstvena ustanova podnela je Odeljenju zahteve za građevinske dozvole za izgradnju nove Hirurgije, Zgrade specijalnih bolnica i klinika i dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja, ali su oba zahteva odbijena jer “nisu ispunjeni formalni uslovi za dalje postupanje”.

Zahtev za izgradnju novih zdravstvenih objekata odbijen je, između ostalog, jer  Opšta bolnica nije vlasnik zemljišta na kojem planira gradnju, već Republika Srbija, što nije dostavljena i pravilno potpisana sva tehnička dokumentacija i što ne dostaje ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Ovi razlozi, osim dokaza o vlasništvu nad parcelom, uz to što Opšta bolnica nije uplatila taksu od 5.000 dinara, navedeni su i u obrazloženju odluke o odbijanju izdavanja građevinske dozvole za dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja.

Ovo odeljenje odbilo je da izda građevinsku dozvolu i Gradu Novom Pazaru za rekonstrukciju i izgradnju Doma zdravlja. Taj zahtev je odbijen jer Grad nije dostavio ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Izgradnja i dogradnja ovih objekata predviđena je prvom fazom rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru koja je, prema ranijim najavama, vredna 25 miliona evra.

U drugoj je planirana izgradnja novog dečijeg, infektivnog i grudnog odeljenja, a u trećoj rehabilitacionog centra i garaže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom poslednje posete ovom gradu da će “država uložiti oko 70 miliona evra u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru”.