Prema nezvaničnim informacijama, on je u subotu veče, u alkoholisanom stanju, metalnom kantom za smeće udarao po tabli Aćif-efendiji u nameri da je ošteti, ali su reagovali prolaznici koji su ga u tome sprečili.

Došlo je i do fizičkog obračuna, a policija radi na otkrivanju identiteta svih učesnika incidenta.

“Protiv P.M. nije podneta krivična, niti prekršajna prijava. Policija radi na otkrivanju identiteta ostalih učesnika incidenta, posle čega će biti doneta odluka o tome da li će protiv njih biti pokrenuti neki postupci”, rekao nam je izvor u policiji.

Tablu Aćifu Hadžiahmetoviću, gradonačelniku Novog Pazara tokom Drugog svetskog rata, postavilo je Bošnjačko nacionalno vijeće 2012. godine, na mestu gde se nekada nalazila njegova kuća.

Njega su partizani streljali 1945. godine na Hadžetu zbog sumnje da je sarađivao sa okupatorom, a Bošnjačko nacionalno vijeće je pred Osnovnim sudom pokrenulo postupak njegove rehabilitacije koji još uvek nije okončan.

 

Komentari (3)

 1. Posmatrac says:

  Drzati tablu fasiste Acifa Bljute u centru Np skiro 10 godina….. taj Acif je zlo ucinio Srbima ovog grada i okoline. Sramira. smrt fasizmu sloboda narodu

  4
  6
 2. Mujo says:

  Ako ga na to “nagovori” licno predsednik, sto bi ga onda hapsili “pa nije nikog ubio”🙃

  1
  4
 3. Mia says:

  Ne bih ni pogled uprljala sa takvim zlikovcem koji visi na onoj ploci.A kanti za smece, koja stoji isood te ploce, je to pravo mesto .

  0
  0

Comments are closed.