Biševac je nakon zajedničkog sastanka sa predstavnicima građana naselja Mur kazao da magistralni put u Muru pripada kategoriji državnog puta i da je, kao takav, on u nadležnosti Republike Srbije i “Puteva Srbije”.

“Na sastanku smo razgovarali o ugradnji nadzornih kamera u tim delovima naselja Mur, gde znamo da se vozi preko ograničenja dozvoljene brzine”, rekao je Biševac.

On je najavio izgradnju sedam platformi sa signalizacijom u blizini škola u naseljima Mur, Selakovac i Lukare, izgradnju trotoara u tim naseljima, te zona bezbednosti u okolini dvanaest škola u Novom Pazaru.

“Znamo da imamo niz kritičnih tačaka u gradu, kao što je na magistrali u Muru, pored Teferidža, gde se događa niz saobraćajnih nezgoda. Tu se radi kompletan projekat svetlosne i ostale saobraćajne signalizacije, kako bi se povećala bezbednost i na Paricama, ali i u ostalim delovima grada”, naveo je Biševac.

Predstavnik građana naselja Mur Hako Bihorac kazao je da su na sastanku izneli sve probleme koje “tište” građane tog naselja  i  da će na njima istrajati do konkretnih rezultata.

“Dobili smo konkretne platforme koje će biti postavljene u blizini škola u Selakovcu i Muru. Time ćemo, kao prve pozitivne reakcije na naš protest, smanjiti opasnost pešaka i vozača i na taj način podići nivo bezbednosti u saobraćaju”, naveo je Bihorac.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Nije nadlezan on, a jes nadlezan da daje milione eura svojim gradjevinarima i da daje milione eura za nekoliko godina za RTV, i za fudbalski klub.

    0
    0

Comments are closed.