Biševac je rešenja o njihovoj smeni doneo 14. februara i ona su odmah stupila na snagu.

Na taj način, Biševac je postupio po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da reši radnopravni status Hasanovića i Kulundžića jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Upravna inspekcija je, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenja – Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenja kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja njegovog mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja”, rekao je ranije Biševac za “Danas”.

Hasanović, predsednik Sandžačke demokratske partije, je bio pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, bio “prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj”.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Postovani gradjani znate li da ste placali “postenog gradonacelnika ” i profesora fizickog kao njegovog pomocnika za Saobracaj. Jedan od najvecih problema carsije je trebao da nam resava Dejan Kulundzic pomocnik “postenog” za saobracaj.

    2
    0

Comments are closed.