Najmanje hiljadu okupljenih zatražili su hitno uredjenje saobraćajnice, odnosno dela magistaralnog puta prema Crnoj Gori koji prolazi kroz novopazarsko naselje Mur.

Blokada saobraćaja usledila posle nesreće u kojoj je sedamnaestogodišnjak, vozeći automobil sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu usmrtio petnaestogodišnju devojčicu.

Jedan od organizatora protesta, Haris Ibrahimović pročitao je zahteve kako bi se saobraćaj u tom, ali i ostalim delovima Novog Pazara,“pod hitno“ doveo u red.

„Ovde je (na toj ulici) za samo godinu dana stradalo šestoro ljudi. Zato tražimo da se hitno izgrade uzdignuti pešački prelazi, koji bi istovremeno bili i usporivači saobraćaja, postave horizontalna i vertikalna signalizacija, nadzorne kamere i izgrade trotoari“, rekao je Ibrahimović.

 

 

Hako Bihorac je u obraćanju gradjanima naglasio da meštani godinama ukazuju na problem, „koji neko neće ili ne ume da reši“.

On je rekao da je svedok „testiranja vozila na saobraćajnici i ponoćnih trka automobila“.

Prema njegovim rečima, slična je situacija i u ostalim delovima Novog Pazara.

„Nedavno se osoba snimala kako vozi 200 na sat i postavlja izazov ko to možeda premaši…Situacije je postala neizdrživa i trebaju nam rigorozne mere nadležnih“, rekao je Bihorac.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Kad nam sa govornice opstinskog parlamenta … Kasim Zoranic poruci kako oni imaju resenje za saobracaj a to je da se srusi zgrada Islamskih ustanova, pola odbornika se cerekalo. Njih treba pozvati na odgovornost, i gradonacelnika koji se lijepo pita ,a drzi za pomocnika za saobracaj nastavnika fizickog Dejana Kulundzica.

    2
    0

Comments are closed.