Curić je kazala da je vreme Svebošnjačkog sabora “bilo najteže vreme za sve Bošnjake u kojem god delu sveta da su se nalazili”.

“Danas, kao i tog 28. septembra 1993. godine, važno je da pokažemo bošnjačko jedinstvo i odlučnost da želimo sigurnu budućnost za generacije koje dolaze i koje će se ovog datuma sećati s ponosom”, navela je Curić.

Dan Bošnjaka čestitiali su i nosioci političkih i javnih funkcija.

Povodom ovog praznika, večeras će u prostorijama BNV biti organizovan prigodan program, u okviru kojeg će biti otvorena izložba slika sa likovne kolonije “Sjenica 2022”.

Sat vremena kasnije, u Domu omladine, počinje svečana akademija “29 godina od vraćanja imena Bošnjak”.

BNV će u petak, 30. septembra organizovati promociju Zbornika radova “Zavnos – historijske okolnosti autonomije Sandžaka”, a u subotu seminar “Pravopisna norma bosanskog jezika” u Tutinu, sa početkom u 19 časova.

BNV je na sednici pre tri godine usvojilo odluku da ovaj datum proglasi za nacionalni blagdan Bošnjaka u Srbiji.

Komentari (1)

 1. radnik says:

  Hajde vise sa danom zastava i danom Bosnjaka…gledajte ovo !!!
  “Cena daljinskog grejanja u Kragujevcu nije se menjala od 2012. godine i po rečima Andreja Ilića, direktora kragujevačke „Energetike”, neće ni na početku ove grejne sezone, pa će paušalci, koji grejanje plaćaju čitave godine i ove izdvajati oko 84 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora.”

  Mi da placamo 35 posto skuplje grejanje od Kragujevcana….odakle ?

  0
  0

Comments are closed.