Samostalni poslanik Jahja Fehratović pitao je na početku sednice Skupštine Srbije da li će policajac specijalnih jedinica koji je ubio čoveka u Priboju biti pravedno kažnjen.

On je naveo da je pre dve večeri policajac Srbin ubio 35-ogodišnjeg Bošnjaka i da niko iz Priboja ne želi da se ta situacija politizuje, ali da se ne može zaboraviti da je pretnji, uvreda i pritisaka bilo i ranije.

Fehratović je podsetio kako su ranije, takođe pripadnici policije pevali “Božić je, pucaj u džamije”, da je tada rečeno kako će oni biti procesuirani, ali da je reakcija izostala, te je sve vodilo ka najtežim zločinima, kakav je ovaj koji je počinio Igor A.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac rekao je da je danas u Priboju dan žalosti i da je takvu odluku donela opština u kojoj četiri petine čine Srbi, jer su odnosi Srba i Bošnjaka u većini slučajeva dobri.

I on se osvrnuo na incident iz aprila kada je grupa policajaca iz Priboja na proslavi pevala neprimerenu pesmu o pucanju u džamije.

“Ja sam i tada rekao da dobre odnose Srba i Bošnjaka treba graditi pažljivo, kontinuirano i da je to težak put. A ljude koje prave takve incidente kazniti za primer i javno”, rekao je Bačevac.

On je tražio od ministra da mu dostavi kako su ti ljudi sankcionisani i da policajac čije su školovanje plaćali svi građani i kojeg i sada plaćaju da ih štiti, što pre bude kažnjen za ubistvo.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    “Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac rekao je da je danas u Priboju dan žalosti i da je takvu odluku donela opština u kojoj četiri petine čine Srbi, jer su odnosi Srba i Bošnjaka u većini slučajeva dobri.”

    E sram te bilo Bacevac ako ti je ovo reakcija na ubistvo coveka. Ne moze da se reaguje kako treba a hiljade eura mesecno prihodi i cijela uza i sira porodica na budzetu. Sram te bilo.

    2
    1

Comments are closed.