“Mi i dalje razmišljamo kako možemo da olakšamo građanima sa najmanjim primanjima. Ja ću imati i sa ministrom (trgovine Tomislavom) Momirovićem i sa Privrednom komorom Srbije sastanak sa svim trgovinskim lancima, da vidimo šta još možemo da učinimo i da oni malo obrazlože te marže, iako nikada nije naročito dobro da se vi kao Vlada mešate u marže i slobodno tržište”, rekla je Brnabić za RTS.

Sniženje cena 20 osnovnih namirnica, koje stupa na snagu od sutra u svim trgovinskim lancima, Brnabić vidi kao “borbu da se inflacija stavi pod kontrolu”.

Navela je da inflacija “polako dolazi pod kontrolu”, odnosno da je došla do 11,5 odsto i ponovila da očekuje da do kraja godine bude osam odsto, odnosno oko četiri odsto do kraja sledeće godine.

Komentarišući jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara za penzionere i zamerke ekonomista što ta stavka nije bila u nedavnom rebalansu državnog budžeta, Brnabić je navela da nije morala da bude jer je u pitanju jednokratna pomoć.

“Oni koji sada kažu da to ne možemo da uradimo zato što nije bilo u rebalansu budžeta, zaista ne znaju o čemu pričaju, zato što je to jednokratna pomoć. To nije neki stalni trošak u budžetu”, rekla je premijerka.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *