Gradonačelnik Nihat Biševac kazao je da jedan od glavnih ciljeva budžeta određivanje prioriteta koji imaju najveći značaj za razvoj grada.

“Ovaj budžet gledamo da planiramo što možemo realnije. Nemamo novca uvek za sve potrebe, ali gledamo da pokrijemo one projekte koji su od značaja za Novi Pazar”, kazao je Biševac.

Na pitanje zašto budžet nije uvećan za 13 odsto, ako je za to postojala saglasnost Ministarstva finansija usled rasta inflacije, Biševac je odgovorio da se uvek sagledava “realno stanje”.

“Iako su nam oni odobrili, gledajući prihode koje imamo, to je neko realno stanje”, kazao je Biševac.

Tokom javne rasprave predstavljeni su i rezultati ankete “Naš budžet” tokom koje se 1.128 žitelja Novog Pazara izjasnilo o tome koji bi projekti trebalo da budu finansirani iz gradske kase u sledećoj godini.

Većina njih (404) je glasalo za čišćenje divljih deponija i postavljanje video nadzora, dok je na drugom mestu, sa 276 glasova, izgradnja trotoara u ulici Save Kovačevića.

Za projekat izgradnje trotoara u naselju Selakovac glasalo je 267 anketiranih, a četvrto mesto je zauzelo finansiranje kampanje za rano otkrivanje raka grlića materice (261 glas).

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Koliko ide za Regionalnu televiziju i za FK Novi Pazar?

    1
    0

Comments are closed.