Grad planira da u saobraćajnu infrastrukturu uloži 550 miliona dinara, dok će izdvajanja za predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje biti 676 miliona dinara.

Za komunalne delatnosti predviđeno je 280 miliona dinara, kulturu i informisanje 265, a sport i omladinu 232 miliona dinara.

Budžetom su planirana 142 miliona dinara za socijalnu i dečiju zaštitu, 48,6 miliona za zaštitu životne sredine, a po 40 miliona za razvoj turizma i zdravstvenu zaštitu.

Grad bi trebalo da podrži i projekte koji su dobili najviše glasova građana u anketi sprovedenoj tokom novembra, a to su formiranje fonda za lečenje dece sa retkim bolestima (671 glas), unapređenje energetske efikasnosti u cilju smanjenja zagađenja vazduha (473 glasa) i čišćenje i rekultivacija divljih deponija (299 glasova).

Lokalna samouprava planirala je da se najviše novca u gradsku kasu slije od naplate poreza (1,7 milijardi dinara) i dotacija i transfera sa republičkog nivoa (milijardu dinara).

Projektovani budžet Novog Pazara za 2022. godinu veći je za 7,6 miliona dinara u odnosu na poslednji rebalans budžeta za ovu godinu.

Nacrt odluke o budžetu biće predstavljen građanima danas od 11 časova.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    Pa kako da ne tupkaju po ramenima lopove,ucenjivace,lazove…kad god prodjete setalistem sede u lokalima, ima ih nekoliko, za koje ne znate rade li…nema rahatluka bez opstine,a kad odete da platite grejanje 10 zena u kancelariji prevrce solje. E to mi placamo a oni kazu “zaposlio me SDP.” Oni ih zaposlili u preduzeca koja su nasa i koja mi finansiramo. Lijepo.

    0
    0

Comments are closed.