U predlogu odluke, dostavljene lokalnom parlamentu, “Vodovod i kanalizacija” je zatražila da voda za građane poskupi za 12 odsto, a za sve ostale korisnike po 10 odsto.

Nova cena vode koju bi građani plaćali, ukoliko Skupština usvoji ovaj predlog, biće 49,88 dinara bez poreza na dodatu vrednost, privrednici i vlasnici lokala 119,63 dinara, obrazovne, zdravstvene i humanitarne ustanove 59,81 dinara, a kamenjare, klanice i kanali 112,06 dinara.

To javno preduzeće zatražilo je i da otpadne vode poskupe 12 odsto za građane, a po 10 odsto za privrednike, obrazovne, zdravstvene i humanitarne ustanove, dok će kamenjare, klanice i kanali i dalje plaćati istu cenu.

JKP “Gradska čistoća” lokalnom parlamentu predložilo je da cena odnošenja smeća u gradskoj zoni poskupi sa 6,05 dinara na 7,09 dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno, 7,8 dinara sa PDV.

Cena odnošenja smeća u seoskom području (paušal) trebalo bi da poskupi sa 550 na 600 dinara.

“Gradska čistoća” predložila je i veće cena za pogrebnu opremu i usluge i zakup tezgi i kioska.

Povećanje cena to javno preduzeće predložilo je zbog, kako je navedeno, višestrukog poskupljenja goriva, materijala i cene rada.

Odeljenje za privredu dalo je mišljenje da bi “Gradskoj čistoći” trebalo odobriti povećanje cene usluga za 4,5 odsto.

Zahteve ova dva javna preduzeća odbornici lokalnog parlamenta razmatraće na sednici zakazanoj za četvrtak, 5. maj.

Komentari (1)

  1. Rasim says:

    Neka izadje direktor Cistoce iz kola i neka proseta od Maksija ka Staroj Lucnoj da vidi gomilu smeca i raspadnute zivotinje koje su tu mesecima. Bilo bi korisno gospodinu “prvi posao direktor “da malo izadje iz kola koja mu mi placamo, da vidi kakav mu je grad.

    2
    0

Comments are closed.