Taj dnevni list je naveo da je upravna inspekcija, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenja – Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenje kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja njegovog mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja”, rekao je Biševac za Danas.

Hasanović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu je predsednik Sandžačke demokratske partije, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, “prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj”.

Komentari (1)

  1. Profesor says:

    Ovo je ovaj sa mnogo dobrim ahlakom. Profesora fizickog je primio po necijem naredjenju da bude pomocnik za saobracaj. Mozemo mi da pisemo o tramvajima i zagadjenju koliko hocemo, ne cuju oni to. Profesor fizickog i nekad onaj student na celu Parking servisa ce da nam rese najveci problem grada. I sve iz naseg dzepa se placa.Sramota !

    1
    0

Comments are closed.