Kako je Đilas izjavio, to je bilo prilikom posete Senatu u kome je Menendez obavljao funkciju predsednika Spoljnopolitičkog odbora, za razliku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je “blizak prijatelj” i više puta se viđao sa ljudima koji su takođe bili optuženi za korupciju i loborali protiv Srbije.Đilas je u pisanoj izjavi, koju je preneo SSP, naveo da je predsednik Srbije, “blizak prijatelj i više puta se video” sa ljudima “poput Tonija Blera i Gerharda Šredera koji su bili najveći zagovornici bombardovanja Srbije i našeg naroda”.

On je podsetio i da se Vučić sastajao sa Bilom Klintonom “najodgovornijim za bombardovanje Srbje i čijoj supruzi Hilari Klinton je donirao sredstva za kampanju jer je, kako je rekao, pametan”, kao i bivšim rumunskim premijerom Viktorom Ponteom kome je dao državljanstvo i status počasnog savetnika, iako je bio optužen za korupciju”.

Đilas je podsetio da se Vučić sastajao i sa Rudolfom Đulijanijem, optuženom za korupciju i nameštanje izbora i čija optužnica ima više od 200 strana, “sa kojim je zajedno radio na realizaciji projekta Beograd na vodi i koji ga je podržao u neuspešnoj kampanji za gradonačelnika Beograda 2012. godine”.

Protiv američkog demokratskog senatora iz Nju Džerzija Roberta Menendeza i njegove supruge je pre tri dana podignuta optužnica da su uzeli mito u gotovini, zlatnim polugama i luksuznim automobilima za niz koruptivnih radnji, uključujući da je on koristio svoj uticaj na Odbor za spoljne poslove Snata, čiji je predsednik, u korist autoritarne vlade Egipta.